Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

'Gooische Vrouwen'-regisseur Will Koopman over de dood van haar man: 'Ik vroeg: 'Mag ik mee?'' 

'Gooische Vrouwen'-regisseur Will Koopman over de dood van haar man: 'Ik vroeg: 'Mag ik mee?'' 

Will Koopman (62), regisseur van onder andere ‘Gooische Vrouwen’ – ging twee weken na het overlijden van haar man Lex weer aan het werk. ‘Het heeft me bijna genekt en het is uiteindelijk mijn redding geweest.’

| Ashley Doogan

Maar ook al blijkt Will heel sterk, tijdens het interview met Volkskrant Magazine houdt ze het niet droog.

Grote liefde

Hun tweede huis in Frankrijk was bijna af en ze hadden net een groot feest gevierd: ze waren allebei jarig én al 36 jaar bij elkaar. Toen hoorde Will dat haar man ziek was: uitgezaaide nierkanker. Lex was haar grote liefde, ondanks dat het duidelijk geen liefde op het eerste gezicht was, toen ze voor het eerst samen op een filmset stonden. Zo vertelt ze in Volkskrant Magazine: “Lex bracht me naar huis en zei: ‘Ik moet je wat zeggen..’. ‘Toch niet dat je verliefd op me bent hè, want daar heb ik geen trek in’, reageerde ik.”

Lees ook
Dit droegen BN’ers op de première van de film ‘All You Need Is Love’

‘Mag ik met je mee?’

“De nacht voor hij stierf, ben ik bij hem in bed gaan liggen. ‘Mag ik met je mee?’, vroeg ik. ‘Ben je gek geworden, dat kán niet Will’, zei hij.” Haar nieuwste film All You Need Is Love heeft haar ‘gered’. Ze dacht dat ze het niet aankon, maar uiteindelijk bleek het fijn om met de liefde bezig te zijn en om weer te kunnen lachen. Maar het grote gemis, dat blijft: “Ik had gedacht dat we samen in Frankrijk, uitkijkend over de heuvels, tegen elkaar zouden zeggen: ‘Goh, wat was het ongelooflijk mooi, wat hebben we veel meegemaakt’.”

Meer lezen over Wills rouwproces en drive om door te zetten? Of gewoon benieuwd wat ze vertelt over de jarenlange samenwerking met onze Linda? Lees het hele stuk hier via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BEKEND | BLENDLE TIPT | KRANTENTIP

Bron: Volkskrant Magazine | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser