Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

WhatsApp-etiquette: zo houd je het appen een beetje leuk

WhatsApp-etiquette: zo houd je het appen een beetje leuk

Online circuleren allerlei WhatsApp-etiquettes om groepsgesprekken een beetje leuk te houden. Dit stuk uit ‘De Volkskrant’ legt uit aan welke regels je je nu écht moet houden.

| Jorieke van Noorloos

Dat houdt het allemaal wel wat gezelliger.

Lees ook
8 x nog meer grappen en grollen van jullie bijdehante kinderen op WhatsApp

Onmisbaar

Zo onmisbaar als de WhatsAppgroep zich heeft gemaakt, zo gevreesd is het oprukkende fenomeen geworden, schrijft de krant. De groepsapp drijft gebruikers geregeld tot waanzin. Omdat er zo veel van zijn. Omdat het een onophoudelijke berichtenstroom creëert die continu om aandacht jengelt. Of omdat het tot bijzonder ongemakkelijke situaties kan leiden.

Anekdotes

Maar hoe overleef je het nu op WhatsApp? Ook daar heeft de Volkskrant oplossingen voor. Beperk je tot berichten die alleen voor de hele groep bedoeld zijn, dus geen privégesprekken in de groepsapp. Blijf bij het onderwerp en plaats geen vakantie- foto’s of anekdotes in de appgroep die bedoeld is om een afspraak te plannen.

Wil je het hele artikel lezen? Dat kan hier in de Volkskrant (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: De Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser