blendle tipt

Waarom weinig sex niets zegt over je relatie (maar je wel in actie moet komen)

Waarom weinig sex niets zegt over je relatie (maar je wel in actie moet komen)

Als je een druk leven hebt, schiet sex er vaak bij in. Inderdaad, je bent niet de enige en nee, het zegt ook niets over je relatie. Deze seksuologen leggen uit hoe het zit.

| Raounak Khaddari


Na de eerste verliefdheid wordt de zin in sex al snel minder, blijkt uit het Seksonderzoek van Psychologie Magazine.

Lees ook
Heleen van Royen presenteert ‘Sexdagboek’ en doet intieme onthulling tijdens persmoment

Voorspelt weinig sex het einde van je relatie?

Uit het onderzoek dat bijna 1300 mensen invulden blijkt dat in het eerste jaar van de relatie zo’n zeventig procent van de stellen minimaal twee keer per week sex heeft. ‘Maar na vijf of tien jaar is dat nog maar 23 procent en een derde van stellen vrijt weleens drie maanden helemaal niet.’ Maar volgens hoogleraar seksuologie Ellen Laan, seksuoloog en psycholoog Gertjan van Zessen en relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven hoeft het ontbreken van sex niet gelijk te betekenen dat je relatie het niet gaat halen. “Als je de vlam maar niet helemaal laat uitdoven.”

De oplossing voor een actief sexleven

“Een periode veel minder sex is niet erg, maar als je merkt dat je helemaal niet meer op een seksuele manier naar je partner kijkt, moet je je zorgen gaan maken”, zegt Van de Ven. En daar is ook Van Zessen het mee eens: “Sex is verbindend, dus is het goed om daar tijd voor te maken. Ga vooral niet wachten tot je vanzelf zin krijgt, want dat gebeurt meestal niet.” Wat je wel kunt doen: “Zet sex op je to-dolijstje”. Het klinkt niet romantisch, maar het is wel een oplossing volgens de deskundigen.

Lees het hele artikel uit Psychologie Magazine via Blendle (€) hier.

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Psychologie Magazine | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Eline HoogEline Hoog

Ik dacht dat de Nederlandse spelling "seks"was?

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser