Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Waarom vrouwen zich opmaken in het OV (en anderen daar over vallen)

Waarom vrouwen zich opmaken in het OV (en anderen daar over vallen)

Je hebt het vast wel eens gezien: een vrouw die de reistijd in de trein of bus benut om haar make-up te doen. ‘De Standaard’ vroeg zich af waarom vrouwen dat doen en waarom anderen zich daaraan ergeren.

| Mara Wienke

Vandaag tipt Blendle dit artikel uit de Standaard.

Lees ook
NS reageert op uit de trein gezette Tigo (14) en biedt excuses aan

Langer blijven liggen
In Groot-Brittannië maakt 67 procent van de vrouwen zich op tijdens de reis naar het werk. In Nederland en België is het ook een veelvoorkomend tafereel. De geïnterviewden geven één belangrijke reden: tijdgebrek. Omdat ze langer willen blijven liggen, of omdat de ochtend te druk is, bijvoorbeeld omdat de kinderen nog naar school moeten worden gebracht. Dat kan bijzondere blikken opleveren. Maar reacties kunnen ook positief zijn: ‘Onlangs sprak een meisje haar bewondering uit over het feit dat ik mijn mascara in een rijdende trein kon aanbrengen’.

Lelijk en onbeschoft
In Japan gaat het er wat minder vriendelijk aan toe. Het Japanse spoorbedrijf bracht een campagnefilmpje uit waarin vrouwen die zich opmaken in het openbaar vervoer ‘lelijk’ en ‘onbeschoft’ werden genoemd. ‘Waarom kun je dat niet thuis doen? We hoeven niet allemaal getuige te zijn van jullie transformatie.’ Het filmpje kreeg bijval en kritiek, maar werd niet weggehaald. Want make-up aanbrengen in de trein staat op de achtste plaats in de lijst van grootste ergernissen in het openbaar vervoer, volgens het spoorbedrijf.

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT

Bron: De Standaard | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser