blendle tipt

Waarom liefde, sex en relaties uit de mode raken in Japan

Waarom liefde, sex en relaties uit de mode raken in Japan

Een onenightstand? Stomende sex of elkaar eeuwige trouw beloven? Meh. Van veel Japanners hoeft het allemaal niet meer zo nodig.

| Kim Einder

Blendle tipt vandaag dit artikel uit ‘Volkskrant Magazine’, dat uitlegt waarom veel jonge mensen er liever alleen blijven en getrouwde stellen vaak niet samen slapen.

Lees ook
Japans spoorwegbedrijf biedt excuses aan omdat trein 20 seconden te vroeg vertrok

Vaak nog maagd
Vergeleken met Nederlanders zijn Japanse vrijgezellen opvallend rustig: van de ongetrouwde mannen tussen de 35 en 39 jaar is een kwart nog maagd. Bij single vrouwen van die leeftijd is dat een op de drie. In een enquête zei de helft van de vrijgezellen geen zin te hebben in een relatie.

Werkdruk
Dat kan komen doordat ze er door de hoge Japanse werkdruk geen puf meer voor hebben, of – bij mannen – omdat ze geen zin hebben om kostwinner te worden voor vrouw of kind, zoals de Japanse norm dat eist. En vrijblijvend daten ‘hoort’ ook niet. Als je je op het liefdespad betreedt, dan is dat om een serieuze huwelijkspartner te zoeken.

Functionele seks
En sex? Volgens Yuta Aoki (32) zien Japanners dat vooral als iets functioneels, niet als een romantische liefdesdaad. ‘Als mensen eenmaal getrouwd zijn, slapen ze al ras in twee bedden. Pas als ze hebben besloten een kind te nemen, zetten ze in hun agenda: volgende week sex.’

Meer weten? Lees het hele verhaal via Blendle in Volkskrant Magazine.

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Volkskrant Magazine | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser