Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Waarom het zo moeilijk is om een geheim te bewaren? Nou, hierom

Waarom het zo moeilijk is om een geheim te bewaren? Nou, hierom

Je herkent het vást: iemand vertrouwt je iets toe, maar vervolgens is het knap lastig om het niet door te vertellen. Maar waarom eigenlijk?

| Thijs Stevens

Hoe komt het dat het zo lastig is om een geheim te bewaren? En is het wel altijd goed om dat ook te doen? Blendle tipt een verhaal uit ‘Quest‘.

Lees ook
Oud-assistent Weinstein spreekt zich uit over zijn gedrag (ondanks geheimhoudingsverklaring)

Onderzoek
Quest liet een onderzoek uitvoeren bij 1003 mensen en hun geheimen. Liefst 37 procent van de ondervraagden stelt dat ze één of meerdere geheimen hebben en 38 procent van deze geheimhouders wil niet dat daar ook maar iemand ooit achterkomt. Ze zijn zelfs van plan hun geheim mee het graf in te nemen.

Delen levert vrienden op
Met de cijfers en enkele voorbeelden zocht het blad vervolgens uit wat we nu met geheimen moeten. De conclusie in het kort – het grote probleem met geheimen is: hoe meer je het er níet over mag hebben, hoe meer je er aan denkt. Wat wel weer fijn is: het delen van een geheim levert je soms vrienden op.

Het hele artikel lezen? Je vindt het hier (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Over geheimen gesproken: in ‘De Relatietest’ van LINDA.tv testen we hoe goed stellen elkaar nou eigenlijk kennen, en daarbij komen alle geheimen boven tafel. Alles voor de prijs, zullen we maar zeggen.

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Quest | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser