blendle tipt

Voor deze millennials is polyamorie de normaalste zaak van de wereld

Een relatie met één iemand is soms al moeilijk genoeg. Laat staan met twee, of zelfs meer. Sommige millennials vinden het doodnormaal. ‘Het kost alleen wat meer tijd en energie’.

| Dorien van Linge

Blendle tipt vandaag dit verhaal uit de Volkskrant.

Lees ook
Helene (47) heeft een relatie met twee mannen: ‘Eén partner is zo saai’

Ingewikkeld
Goed, ga er even voor zitten: Herman (28) is al zes jaar samen met Joy (32). Joy woont samen met Morten (32), die een vaste partner heeft in Denemarken. Joy en Morten hebben een baby, van wie Herman dan weer de peetvader is. En dan datet Herman ondertussen ook nog met twee andere vrouwen.

Duidelijke afspraken
Maar de situatie van Herman, Morten en Joy is niet eens zo uniek als het lijkt: steeds meer millennials hebben relaties met meerdere mensen tegelijk. En nee, dat betekent niet dat je zomaar met iedereen het bed in kan duiken. Een goede polyamoureuze relatie kenmerkt zich juist door duidelijke afspraken.

Niet in onze maatschappij
Als je verliefd wordt op een nieuw iemand en daar een relatie mee wilt beginnen, moet je die eerst voorstellen aan degene met wie je al samen bent. Een groot nadeel van zo’n relatie is dat de maatschappij er niet op is ingericht: zo kun je maar met één iemand trouwen, en is een hypotheek krijgen onmogelijk.

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Lees ook
Jan (50) uit LINDA.tv-serie ‘Liever met z’n drietjes’: ‘Ik dacht echt dat ik in een pornofilm was beland’

Liever met z’n drietjes
In de LINDA.tv-serie ‘Liever met z’n drietjes’ zien we Helene, Jan en Jan die een relatie met z’n drieën hebben. In twaalf korte afleveringen laat het trio zien hoe het is om zo te leven.

NIEUWS | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT

Bron: de Volkskrant | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser