blendle tipt

'Het tweerangenpartijtje': overdag voor iedereen, slechts paar kinderen mogen blijven slapen

'Het tweerangenpartijtje': overdag voor iedereen, slechts paar kinderen mogen blijven slapen

Overgewaaid uit de Verenigde Staten: een kinderfeestje in twee delen. Alleen de beste vriendjes of vriendinnetjes mogen blijven slapen.

| Kim Einder

Blendle tipt vandaag dit opinieartikel uit PS van de Week, de weekendbijlage van Het Parool.

Lees ook
De hele klas uitnodigen voor een kinderfeestje: deze experts leggen uit waarom (niet)

Verdeeldheid
Volgens Amerikaanse moederwebsites zaait het tweerangenfeest verdeeldheid onder ouders. Want is het niet hartstikke sneu als een deel van de kinderen halverwege de dag op een zijspoor wordt geparkeerd?

Word je hard van
Nee, zeggen voorstanders. Want als je later groot bent, doen mensen ook weleens ongezellig tegen je. Wen er maar vast aan. Bovendien zouden kinderen al heel jong snappen dat het normaal is om onderscheid te maken tussen je bff’s en minder goeie vriendjes.

Uitgeput
Els Quaegebeur, de redacteur van het artikel, juicht deze bescheiden trend niet toe. ‘Na zo’n dag nog vijf uitgeputte, versuikerde kinderen laten blijven voor een potje niet-slapen – ik weet het niet.’ Gelukkig ziet haar dochter (6) zo’n tweederangsuitnodiging ook niet zitten: ‘Ik zou, denk ik, helemaal niet meer naar het feestje willen.’

Meer weten? Lees het hele artikel in PS van De Week via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | MEEPRATEN | BLENDLE TIPT

Bron: Ps van de Week | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser