Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Een prachtverhaal over Juul (8), die jongen is, maar meisje wil zijn mét piemel

Een prachtverhaal over Juul (8), die jongen is, maar meisje wil zijn mét piemel

Juul weet al heel lang dat hij een meisje wil zijn. In zijn hart ís hij zelfs al een meisje. Maar zijn piemel wil hij niet kwijt. Die is veel te handig, voor als je bijvoorbeeld heel nodig moet plassen en er is geen wc in de buurt.

| Marlon Achteresch

Vandaag tipt Blendle dit artikel uit Het Parool.

Lees ook
Amerikaanse transgendervrouw geeft als eerste ter wereld borstvoeding

Glitterjurk

Zijn moeder noemt hem haar jongenmeisje: als hij in een jurk naar school wil dan mag dat, maar als hij morgen weer een jongen wil zijn, is dat ook prima. Al heeft het soms wel wat moeite gekost. Zowel zij als de vader van Juul willen hem beschermen. In een gouden glitterjurk met roze cowboylaarzen naar school? Da’s misschien niet zo handig. Nou, daar moet je bij Juul niet mee aankomen. “Ook al lachen ze me uit, het maakt me niet uit.” zegt hij. Om vervolgens in precies die outfit op de schoolfoto te gaan.

Appelflap

Zo is Juul voor zowel de kinderen als volwassenen in zijn omgeving een voorbeeld. Hij schaamt zich niet voor wie hij is, daar is zijn zus wel eens jaloers op. Toen zijn vader hem eens vroeg hoe hij hem nu moest noemen, zoon of dochter, had Juul z’n schouders opgehaald. “Al noem je me appelflap.”

Lees het hele artikel op Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Zie hier hoe Pauline bij transgender Rika eet en haar prachtige verhaal aanhoort. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

SNACKS | BLENDLE TIPT

Bron: Blendle | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser