blendle tipt

Toptalent Ela werd misbruikt door zwemcoach: ‘Had ik maar nooit aangifte gedaan’

Toptalent Ela werd misbruikt door zwemcoach: ‘Had ik maar nooit aangifte gedaan’

Ela was pas 12 toen het seksuele misbruik door haar coach (destijds 28) begon. Ze peinsde er niet over het aan iemand te vertellen: ze wilde haar ouders, die hem vertrouwden, geen pijn doen. 

| Anna Korterink

Een tip van Blendle uit De Telegraaf.

Lees ook
Pijnlijke confrontatie: Rosanne werd misbruikt, maar haar moeder gelooft haar niet

Aangifte
Ela wist dat als ze verder wilde komen in de sport, ze haar coach nodig had en besloot in eerste instantie niemand te vertellen over het misbruik. Na twee jaar kwam het verhaal er toch uit. Ela deed aangifte tegen haar coach. Achteraf had ze gewild dat ze dat nooit had gedaan: zat ze daar als meisje van 15 tegenover volwassen mannen die er alles aan deden om haar verhaal onderuit te halen.

Levenslang
Ela: “Ik weet vrij zeker dat hij meteen na mij al een nieuw slachtoffer had. Maar Justitie gaf aan dat ze daar niets mee konden, zolang dat meisje zelf geen aangifte deed. Kortom: hij kan weer verder, maar ik heb levenslang.”

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Telegraaf | Foto: Kors de Bruin

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser