Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Tom (24) is ongeneeslijk ziek: ‘Mijn vrienden zijn bezig met stappen, ik praat over euthanasie’

Tom (24) is ongeneeslijk ziek: ‘Mijn vrienden zijn bezig met stappen, ik praat over euthanasie’

Toen Tom twee jaar geleden last kreeg van zijn knie, dacht hij eerst nog dat het kwam door het gamen. Hij zat veel achter de computer en dacht: als ik eens wat meer beweeg, gaat het wel over.

| Anna Korterink

Blendle tipt vandaag dit mooie interview met Tom (foto) uit het AD.

Lees ook
Erik, de weduwnaar van Eveline uit ‘Over mijn lijk’ vertelt hoe het nu met hem gaat

‘Over mijn lijk’
Tom is dit seizoen te zien in de tv-reeks Over mijn Lijk, waarbij vier ongeneeslijk zieke jongeren worden gevolgd tot aan hun overlijden. Vorige week was de eerste aflevering van het seizoen te zien, waarbij de zeventienjarige Gerrianne een week voor haar verjaardag haar eigen grafsteen uitzocht. Vanavond ontmoet Valerio Zeno, die het programma presenteert, Tom voor het eerst. De jongen uit Nijmegen is de enige van de vier die nog in leven is.

Geen cyste
De pijn aan Toms knie ging niet over. De huisarts wist eerst ook niet precies wat het kon zijn. Een cyste, werd gedacht. Maar het weghalen van die ‘cyste’ deed ontzettend veel pijn, en lukte helemaal niet. De uiteindelijke diagnose had Tom nooit verwacht: een kwaadaardige tumor.

Amputatie
Zijn been moest worden geamputeerd. Klinkt verschrikkelijk, maar Tom was eigenlijk wel opgelucht: weg met dan zieke been. Hij wilde dan ook geen chemokuur om verdere uitzaaiing te voorkomen. Hij voelde zich juist zo goed, wilde gewoon weer met z’n vrienden zijn. Maar Tom kreeg slecht nieuws: de kanker kwam terug, tot aan z’n longen aan toe.

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | TV | BLENDLE TIPT

Bron: AD | Foto: BNN VARA

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser