blendle tipt

Is je volwassen kind lui op school? Hierom mag je als ouder best een beetje helpen

Is je volwassen kind lui op school? Hierom mag je als ouder best een beetje helpen

Waar de ene achttienjarige student fluitend aan een opleiding begint, heeft de andere iets meer moeite er hard voor te werken. De vraag is in hoeverre je je daar als ouder mee moet bemoeien. 

| Kirsten Zijderveld

Is het z’n eigen schuld als-ie blijft zitten of mag je best een beetje bijsturen? Trouw schreef er een artikel over.

Lees ook
Vandaag komt eindelijk de eindexamenuitslag: 5 x tips tegen de spanning

Hersenen nog niet uitontwikkeld

“Ook kinderen die volgens de wet al volwassen zijn, hebben nog begeleiding van hun ouders nodig.” Dat zegt Carolien Gravesteijn, lector ouderschap en ouderbegeleiding aan de Hogeschool Leiden tegen Trouw.  “Sinds kort weten we dat hersenen na achttien jaar nog niet zijn uitontwikkeld. Vooral plannen en organiseren gaan dan nog niet vanzelf.”

Begeleiden in plaats van oplossen

Gravesteijn stipt aan dat jongeren steeds vaker een burnout krijgen of met stress of depressie kampen. “Op die momenten is het goed als ouders in hun opvoedrol stappen en de regie weer even pakken.” Met betrokkenheid bedoelt ze niet dat ouders werk uit handen nemen, maar begeleiden in plaats van de problemen van het kind willen oplossen.

Lees het hele artikel uit Trouw hier via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | MEEPRATEN | BLENDLE TIPT

Bron: Trouw | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser