Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Schooldirecteur over Stint-ongeluk: 'Er zijn hier heel wat tranen gevloeid'

Schooldirecteur over Stint-ongeluk: 'Er zijn hier heel wat tranen gevloeid'

Het is 20 september 2018 wanneer er door een ongeluk met een Stint in Oss vier kinderen om het leven komen. Directeur Peter Janssen van basisschool de Korenaer maakte de gebeurtenis van heel dichtbij mee en doet zijn verhaal.

| Anna Botic

In het Eindhovens Dagblad vertelt hij hoe ze langzaam de draad weer proberen op te pakken.

De school moet verder

Zo vertelt de directeur hoe ze, ondanks het grote verdriet, met zijn allen kleine stappen vooruit zetten. Bijvoorbeeld door de kerstviering toch door te laten gaan. Dat is voor hem ook een uitgelezen moment om iedereen te bedanken voor de steun, en te vertellen hoe het nu gaat, met de ouders en hemzelf. Er is een hoop veranderd op de school sinds 20 september. Zo is de herdenkingsplek vol foto’s en tekeningen inmiddels weggehaald; de school moet verder.

Het verwerken van verdriet

Volgens Janssen verwerkt iedereen het verdriet op zijn of haar eigen manier. Hij merkt dat de kinderen het erg lastig vinden om te gaan met veranderingen. Daarom wordt er bijvoorbeeld nog steeds getrakteerd als een van de overleden kinderen jarig zou zijn. “Er zijn hier heel wat tranen gevloeid, maar mensen herpakken zich, ze geven het een plek en gaan verder. Op passende momenten blijven we er bij stilstaan.”

Lees ook
Een terugblik op het tragische Stint-ongeluk in Oss: een zwarte dag in 2018

Lees de rest van het interview van het Eindhovens Dagblad met Peter Janssen via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT | VERKEERSDRAMA

Bron: Eindhovens Dagblad | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser