Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Je pubers wifi weigeren: mag dat of hebben ze er recht op?

Je pubers wifi weigeren: mag dat of hebben ze er recht op?

‘Doe die telefoon eens weg.’ Hoe vaak die woorden wel niet uit je mond zijn gekomen, als ouder van een puber. Maar er is ook een andere oplossing: de wifi helemaal de deur uit.

| Ashley Doogan

Of hebben kinderen het récht om online te zijn?

Wifi weg? Nogal rigoureus

Over die vraag discussiëren twee experts in ‘Trouw’. Erg rigoureus, noemt Peter Nikken, lector Jeugd en Media bij de Hogeschool Windesheim, het. Sterker nog: vergelijkbaar met het afsluiten van elektriciteit. Naast dat het ontnemen van wifi lastig is met school – veel administratie of overleg speelt zich namelijk online af – vindt kindertherapeut en mediapedagoog Frederique Olland het ook slecht voor het sociale leven van de puber. Gelukkig geven ze wel andere bruikbare tips die je als ouder kunt gebruiken om de eeuwige brandhaard te blussen. Welke dat zijn kun je verder lezen op Blendle (€).

Lees ook
Tim (13) spijbelde om de scheiding van z’n ouders, en moet tóch naar de rechter

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | MEEPRATEN | BLENDLE TIPT | KRANTENTIP

Bron: Trouw | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser