Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Waarom we toch in al die groepschats blijven, terwijl we er gillend gek van worden

Waarom we toch in al die groepschats blijven, terwijl we er gillend gek van worden

Wat we allemaal weten over WhatsApp is nu ook wetenschappelijk bewezen: groepschats geven ons stress. ‘Knack’ schreef er een herkenbaar artikel over.

| Savannah Borst

Verschillende generaties, ja, ook ouderen, worstelen dagelijks met de terreur van groepschats.

Groepsapp

Een groep voor de sportvereniging van je kinderen, eentje voor moeders waarin flink gemekkerd wordt of de app met die vriendengroep die non-stop plannen probeert te maken (verrassing: lukt nooit): klinkt bekend toch? En dan die notificaties die constant binnenstromen: om gek van te worden. Hoe groter de groep, hoe breder het onderwerp en hoe sneller het onduidelijk wordt. O, en als je er dan helemaal klaar mee bent en de groep verlaat, verschijnt er zo’n gezellige melding. Hallo, publieke schandpaal.

WhatsApp-stress

Sarah Diefenback, professor psychologie, deed meerdere onderzoeken samen met haar studenten naar WhatsApp-stress. Ze vroeg in een van die onderzoeken aan deelnemers om hun pushberichten twee weken uit te zetten. Het resultaat? Een daling van stress. Je vraagt je vast af waarom we dan nog in die groepchats blijven. Volgens Diefenback speelt er angst om sociaal afgezonderd te worden als je een groepsapp verlaat.

Diefenback legt dit en nog meer resultaten van haar onderzoeken uit in het artikel van Knack.

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Lees ook
Ein-de-lijk rust: WhatsApp komt met functie tegen overactieve groepsapps

NIEUWS | TECH | BLENDLE TIPT

Bron: Knack, Blendle | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser