Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Neurochirurg: ‘Jongeren vinden een helm niet cool, verplicht hem dan toch’

Neurochirurg: ‘Jongeren vinden een helm niet cool, verplicht hem dan toch’

De Belgische neurochirurg Bart Depreitere wil dat een fietshelm verplicht wordt voor jongeren tot zestien jaar. De reden: hij heeft al meer dan genoeg hersenletsel gezien.

| Kim Einder

Blendle tipt vandaag dit interview uit De Standaard.

Lees ook
‘Verplicht fietshelm voor kinderen en senioren’

Helm af
De arts geeft een sprekend voorbeeld: ooit lag er een twaalfjarige jongen bij hem op de operatietafel met ernstig hersenletsel. Niet veel later overleed de scholier. Op weg naar school had-ie zijn fietshelm afgezet en op zijn bagagedrager gebonden. Hij wilde op school niet uitgelachen worden.

Groepsdruk
‘Op de basisschool zetten kinderen nog zonder morren een helm op’, zegt de arts. ‘Maar vanwege groepsdruk gaat het op de middelbare school mis: een helm is daar niet cool meer.’ Juist daarom moet-ie verplicht worden, vindt hij. ‘Onder meer om de groepsdruk te ondervangen. Wellicht blijven ze hem dan op latere leeftijd ook dragen.’

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT

Bron: De Standaard | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser