Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Moeders met postnatale depressies: 'Ik wilde weggaan en alles achterlaten'

Moeders met postnatale depressies: 'Ik wilde weggaan en alles achterlaten'

Ruim tien procent van de jonge moeders krijgt ermee te maken: een postnatale depressie. Maar toch blijft het onderwerp taboe. Want een baby krijgen, dat is toch alleen maar mooi?

| Stijn de Vries

In een artikel uit KNACK lees je over moeders met perinatale – en postnatale – depressies.

Meer aandacht voor depressie bij moeders

Professor bij het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, Titia Hompes, is gespecialiseerd in perinatale psychiatrie. ‘Meer aandacht voor depressie bij jonge moeders is een goede zaak. Tien tot twintig procent van de jonge mama’s krijgt te maken met depressieve gevoelens. We kunnen spreken over een ‘perinatale’ depressie: in de helft van de gevallen steken de problemen al tijdens of voor de zwangerschap de kop op.’

‘Ik vond mijn kindjes vreselijk’

De krant spreekt onder andere de 26-jarige moeder Jolien. Zij weet maar al te goed hoe het voelt om, zacht uitgedrukt, niet blij te zijn na de zwangerschap. ‘In de donkerste momenten van een postnatale depressie heb je jezelf niet onder controle. Toen ik mijn tweeling voor het eerst zag, vond ik ze vreselijk. Ze leken op die krijsende plantjes uit Harry Potter.’

Meer lezen over perinatale en postnatale depressies? Lees het hele stuk via Blendle (€). Daar doen meer moeders hun verhaal.

Lees ook
Chrissy Teigen at haar placenta op om een tweede postnatale depressie te voorkomen

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

SNACKS | OPMERKELIJK | BLENDLE TIPT

Bron: Blendle / Knack | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser