blendle tipt

De moeder van de ontvoerde peuter Insiya houdt hoop: 'Elke dag is een dag dichter bij haar terugkeer'

De moeder van de ontvoerde peuter Insiya houdt hoop: 'Elke dag is een dag dichter bij haar terugkeer'

Ruim een jaar geleden werd peuter Insiya op brute wijze ontvoerd en door haar vader meegenomen naar India. Toch is moeder Nadia ervan overtuigd dat ze haar dochtertje ooit terugziet.

| Kim Einder

Blendle tipt vandaag dit interview met moeder Nadia Rashid (35) in Volkskrant Magazine.

Lees ook
Moeder ontvoerde Insiya voert actie op de Dam: ‘Het is niet te omschrijven hoe erg ik haar mis’

Op en neer vliegen
Nadia vertelt openhartig over haar relatie met haar ex Shezad, een Indiase zakenman die regelmatig voor zaken in Nederland was. Omdat Nadia niet permanent in India wilde wonen, zocht ze hem regelmatig op in Mumbai. Ook toen hun dochter Insiya eenmaal geboren was.

‘Trophy kid’
Maar als Nadia in 2015 besluit te willen scheiden, zet Shezad alles op alles om de voogdij over zijn kind te krijgen – zijn ‘trophy kid’. Toch besluit de rechter dat hij zijn kind alleen nog in een omgangshuis mag zien. En zelf dat duurt niet lang: ‘Ze waren veel te bang dat hij Insiya zou ontvoeren of iets zou aandoen.’

Vader haten
Op 29 september 2016 wordt die nachtmerrie werkelijkheid. Shazad neemt zijn dochter op geraffineerde wijze mee naar India. Sindsdien ziet Nadia haar dochter alleen nog op Twitter-foto’s die Shezad soms plaatst. Toch weet ze zeker dat ze Insiya ooit zal terugzien. ‘Al duurt het jaren, ze zal mij gaan zoeken. Ze zal haar vader gaan haten en contact zoeken met me.’

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Volkskrant Magazine | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser