blendle tipt

Modderworstelen, optredens en lingerieshows: in de Bijlmerbajes kon het

Modderworstelen, optredens en lingerieshows: in de Bijlmerbajes kon het

Met dank aan ontspanningsleider Theo Lammers (71) was het 40 jaar geleden vrijheid blijheid in de Bijlmerbajes. ‘Resocialisatie? Sodemieter op.’

| Anna Korterink

Blendle tipt dit interview uit PS de Week met de man die jarenlang in een van de bekendste gevangenissen van Nederland werkte.

Lees ook
Overnachten in een gevangenis? Dat kan tot eind dit jaar in de Bijlmerbajes

Kan me niks verrotten
Theo Lammers is wat je noemt een echte Amsterdammer – je hóórt hem bijna vertellen in dit stuk. Hij werkte acht jaar op de vrouwenvleugel van de Bijlmerbajes, en heel eerlijk: het klinkt alsof het er elke dag feest was. Dat kan Theo overigens ‘niks verrotten’: hij wilde gewoon dat die vrouwen het een beetje naar hun zin hadden. Ze moesten hun kinderen al missen.

Gewoon lekker ontspannen
Optredens van Herman Brood en André Hazes, een travestieshow die weinig aan de verbeelding overliet en zelfs een hele ring die werd volgegooid met modder voor een potje worstelen: het kon allemaal. Theo: ‘Ik heb niks met resocialisatie. Sodemieter op. Gewoon lekker ontspannen.’

Lees het hele verhaal van Theo via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Blendle | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Joop BlombergJoop Blomberg

Theo kwam toen naar Your Phisic van Japie Abcouwer een sportschool van begrip in Amsterdam vragen voor een paar bodybuilders en sterke mannen als opvulling in de pauze voor de Dolly dots,met de kerst moest het gebeuren als ik het goed heb in 1983. Voor 40gedetineerde vrouwen de vrouw van meesteroplichter heer Arie Olivier had ook een all in verblijf werd ons verteld voor bepaalde tijd.Wij met een aantal jongens erheen op een koude winteravond een grote axs en voorhamer mee want we hadden een sterke man show met o.a fiets vouwen, waterkruik stuk blazen en met een voorhamer iemand op de borst slaan waarbij een bloedcapsule in de mond stuk werd gebeten en er een aaa en ooo uit de zaal klonk. Bij binnenkomst in de gevangenis hadden we de al eerder genoemde ax en voorhamer mee alle bellen gingen rinkelen want een bijl en hamer in de lik dat kon natuurlijk niet en dus werd er gevraagd waar dat voor was het antwoord op de vraag was dat een goochelaar nooit zijn truc verteld we werden vragend aangekeken maar Theo zei tegen de bewaarders dat het wel goed was er zat ook nog een bonkie hash in de tas,en dit dan vraag de bewaarder dat is voor de inspiratie de bewaarder slaakte een diepe zucht ritste de sporttas dicht en maakte een gebaar van het zal wel.Om een lang verhaal maar kort te maken het was een groot gezellig evenement waarbij de dames volledig uit hun plaat gingen met de show,een bos rozen moest er worden uitgedeeld waarbij de dames achter de tafels vandaan kwamen maar door de bewaaksters weer terug werden gedirigeerd naar hun plek zwaar gedetineerde vrouwen waar je niet van zou zeggen dat ze iets op hun kerfstok hadden,de meeste uit zuid amerika werd ons verteld toen we er om vroegen,van alle evenementen die we hebben gedaan was dit er een om nooitte vergeten de volgende dag stonden we op de voorpagina van de vrouwenpagina van de Telegraaf, nog bedankt Theo.By the way ,dat stukje stuff hebben we onderhands aan een vrouwtje gegeven die nog een tijdje moest brommen.

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser