Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Vaste chauffeur Harvey Weinstein getuigt: 'Het is een echte psychopaat'

Vaste chauffeur Harvey Weinstein getuigt: 'Het is een echte psychopaat'

Mickaël Chemloul, Harvey Weinsteins vaste chauffeur tijdens het filmfestival in Cannes, is opgelucht sinds de filmmagnaat is ontmaskerd. Hij schreef over zijn ervaringen in het boek ‘Le démon de la croisette’.

| Jorieke van Noorloos

Zo moest Chemloul tijdens het filmfestival met twee uurroosters “jongleren”: “er was een officieel uurschema dat The Weinstein Company in New York had opgesteld, en een ‘agenda om de moed erin te houden’, zoals Weinstein het zelf omschreef.” Dat schrijft de chauffeur in HUMO.

Verkrachting

‘De Weinsteins zijn de eregasten op een chic privéfeest van Brad Pitt, één van de betere party’s in de villa Saint-Georges, waar de absolute beau monde wordt verwacht”, vertelt Chemloul. ’s Avonds komt Weinstein terug van het feest, met “klaarblijkelijk” een Engelstalig model of actrice. De twee hebben het gezellig op de achterbank, maar ineens slaat de sfeer om en wordt Weinstein hardhandig. “Het model is van mening veranderd, of weigert wat Harvey van haar verlangt. (…) Hij bijt in haar billen, scheurt haar broekje aan stukken en wordt helemaal wild. Probeert hij haar nu te verkrachten, of vergis ik me? Hoe gaat dat in de liefde, de vrouw zou het graag kunnen hebben… Ik weet niet wat ik moet doen. Het is een echte psychopaat.”

Toch een Oscar

Het model (of actrice) springt de auto uit en scheldt de filmmagnaat de huid vol. Chemloul probeert orde in de auto te scheppen, maar de vrouw komt toch weer terug en Weinstein en zij lijken weer gekalmeerd. Hij belooft haar een rol in een film en de vrouw stapt weer in. ‘Je moet nu eenmaal op de hoogte zijn van wat de regisseur wil, en een beetje meegaand zijn. Ik ben een gerespecteerd man in het vak, geen wildeman. Beheers jezelf een beetje, oké?’ Volgens Chemloul komt Weinstein zijn belofte na. ‘Toen ik twee jaar later naar de uitreiking van de Oscars keek, herkende ik de actrice die met hem op de achterbank van mijn limo had gezeten. Nu was ze de heldin in een blockbuster, en ze kreeg een Oscarbeeldje en een overweldigend applaus.’

Lees het hele verhaal van Chemloul via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Lees ook
Videobeelden gepubliceerd van ongepast gedrag Harvey Weinstein

NIEUWS | BLENDLE TIPT | #METOO

Bron: HUMO | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser