blendle tipt

Met deze dresscode-tips loop je niet voor gek tijdens het kerstdiner

Met deze dresscode-tips loop je niet voor gek tijdens het kerstdiner

De grote vraag met Kerst: wat doe je áán? Met deze tips in je oren geknoopt voorkom je dat je collega’s je nog weken uitlachen om je glitterbroek.

| Gaby Boterkooper

Blendle helpt je samen met PS de Week en Fiona Hering alvast op weg om niet voor gek te lopen tijdens het kerstdiner.

Lees ook
Bizar: moeder bereidt kerstdiner slechts uren na bevalling

De kerk
Geen blote rug of armen zijn in de kerk toegestaan. En decolletés zijn al helemáál geen goed idee. “In de kerk mag je je best een beetje inhouden”, vertelt Van Leggelo van Het Etiquette Bureau. Fiona Hering heeft een betere tip: “Met een lange jas in een donkere tint ben je in één keer klaar.” Hering geeft een laatste advies: “Geen windjack over je pak. Oh, horror!”

Familiediner
Bij de familie is gezellig samenzijn en een prettige sfeer natuurlijk het allerbelangrijkste. Toch is het afspreken van een dresscode de gouden tip. “Regels maken het volgens de experts niet moeilijker, maar makkelijker. Zeker bij een familie waar verschillende generaties aanwezig zijn.”

Werkborrel
Even snel naar huis snellen voor een minimetamorfose zit er vaak niet in. Zorg er dus voor dat je al een paar items in je tas hebt zitten. “Met een fluwelen jasjes over je outfit ben je snel klaar voor de borrel”, is de tip van Laura Dufour van Het Stijlbureau. Hering wil nog één uiterst belangrijke zaak: “Glitters maken je outfit al snel feestelijk, maar zorg er wel voor dat je maar op één plek glittert.”

De rest van de stijladviezen lees je via Blendle.

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle speurt naar de mooiste, meest spraakmakende en opmerkelijke artikelen en interviews. Voor onze site maken ze een korte samenvatting, zodat je het belangrijkste nieuws meepakt. Heb je daarna behoefte aan meer? Dan klik je door naar Blendle voor het hele stuk. Dat kost wat, maar niet veel. De vanaf-prijs van een artikel is gemiddeld zo’n 10 eurocent en kan oplopen tot 90 eurocent. Prijzen zijn afhankelijk van de lengte van het artikel en van de bron die het artikel heeft gemaakt.

SNACKS | BLENDLE TIPT

Bron: Blendle | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser