Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

De meeste reclames worden nog steeds door mannen bedacht (ja, ook die voor maandverband)

De meeste reclames worden nog steeds door mannen bedacht (ja, ook die voor maandverband)

Onlangs nog een leuke commercial voorbij zien komen? De kans dat die door een man is bedacht is héél groot. De creatievelingen uit de reclamewereld zijn nog altijd voornamelijk mannelijk.

| Boris Lemereis

Blendle tipt vandaag een stuk uit Het Parool.

Lees ook
Waarom vrouwen volgens Astrid Joosten minder betaald krijgen (en wat ze ertegen kunnen doen)

Axe-reclame anders met vrouw?
Je zou je dus best eens kunnen afvragen hoe de reclames van Zalando met hysterische koopzieke vrouwen en die van Axe (waarin mannen hordes wulpse vrouwen lokken door deodorant te spuiten) eruit hadden gezien als er meer vrouwen aan hadden meegewerkt.

Verandering
Het Parool ging na hoe het komt dat er nog altijd zo weinig vrouwen voor commercials zorgen. Daarbij stuitte de krant gelukkig niet alleen op negatief nieuws. “Bij ons lopen veel jonge vrouwen rond”, vertelt de creatief directeur van digital agency ‘Code d’Azur’. “Die zullen uiteindelijk ongetwijfeld doorstromen naar de creatieve directie. Dat is al heel anders dan toen ik begon.”

Lees ook
Marketingstrateeg Erik Schampers: ‘Vrouwenproducten zijn gemiddeld 7 procent duurder’

Het hele artikel lezen? Dat doe je via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Het is overigens wel wat kort door de bocht om bepaald gedrag als ‘mannen- of vrouwengedrag’ te bestempelen, zo wordt bijvoorbeeld duidelijk in LINDA.tv-serie Man Up Mika:

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Het Parool | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser