Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Deze journalist legt uit waarom we juist meer over (onze) miskramen moeten praten

Deze journalist legt uit waarom we juist meer over (onze) miskramen moeten praten

Eén op de vier zwangere vrouwen krijgt te maken met een miskraam, en toch wordt er weinig over gepraat. Dat komt vooral doordat mensen in de omgeving niet altijd even goed snappen welk verdriet hierbij komt kijken.

| Raounak Khaddari

Blendle tipt vandaag een artikel uit PS van de Week.

Lees ook
Sonja Silva openhartig over miskraam in nieuwe vlog: ‘Het was helemaal mis’

‘Het is toch niks?’

Lisse (26) verloor haar eerste kindje na acht weken zwangerschap. Met haar vriend kon ze het verdriet wel delen, maar er waren ook mensen die zich na een paar weken afvroegen waarom ze er ‘nou nog steeds’ mee bezig was. ‘Het’ was toch nog helemaal niks?

Opkroppen

Voor Lisse voelde die reactie alsof ze er niet over mocht praten, alsof ze eigenlijk geen verdriet mocht hebben over het kindje van wie ze nooit zal weten hoe hij of zij zou zijn geweest. Maar juist dat opkroppen van je verdriet is iets wat je niet moet doen, volgens Miriam van Kreij van Miskraam Begeleiding Nederland. “De impact van een miskraam kan veel groter zijn dan je verwacht.”

Angstig

Dat merkte ook Godelieve (42). Zij was zo angstig geworden na haar miskraam, dat ze niet kon genieten van haar dochter die wél gezond geboren werd. “Ik was bang dat ik haar ook zou kwijtraken”, vertelt de moeder. Pas toen Godelieve er helemaal doorheen zat en professionele hulp zocht, zag ze in dat ze best aandacht mocht vragen voor haar verdriet.

Lees het hele artikel via Blendle (€) hier.

Lees ook
In dit interview vertelt Roxeanne Hazes openhartig over haar miskraam

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: PS van de Week | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser