Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Waarom deze docent de acties van de ouders wonderkind Laurent zorgelijk vindt

Waarom deze docent de acties van de ouders wonderkind Laurent zorgelijk vindt

Er was geen enkele krant die het nieuws dat wonderkind Laurent op zijn achtste zijn gymnasiumdipbloma behaalde, niet oppakte. Zorgelijk, vindt docent Pascal Cuijpers. In ‘Het Parool’ vertelt hij waarom. 

| Maaike van de Graaf

Hij is van mening dat vooral ook de ouders van Laurent voorbij gaan aan het sociaal-emotionele aspect van het leven hun zoon.

Laurent Simons

Uiteraard is het wonderlijk dat Laurent Simons al op zo’n jonge leeftijd zijn gymnasiumdiploma in de pocket heeft. Maar wat Cuijpers ook wonderlijk vindt, is dat de vader van het wonderkind de krant had gebeld met het nieuws. “De ouders leggen met hun woorden en daden druk op hun kind.” De kunstdocent noemt het een schrijnende situatie.

Toekomst

Op filmpjes die Pascal Cuijpers bekeek ziet hij een “stil en teruggetrokken jongetje dat niet heel gelukkig lijkt met de situatie”. De kunstdocent hoopt dan ook van harte dat Laurent over tien jaar, naast het slagen voor diverse studies, ook succesvol is geworden in het leggen van gezonde contacten met leeftijdsgenoten. En dat zijn vader zo snel mogelijk “tot inkeer komt”.

Lees het hele stuk van Het Parool hier via Blendle (€). 

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Lees ook
Hoogbegaafde Laurent (8) heeft zijn gymnasiumdiploma op zak

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT

Bron: Het Parool | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser