Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Zo zorg je dat je kind in 'het snoephoogseizoen' niet té veel zoetigheid binnenkrijgt

Zo zorg je dat je kind in 'het snoephoogseizoen' niet té veel zoetigheid binnenkrijgt

Met Sint-Maarten nog in de buik, pepernoten in de schoen en kerstkransjes in het vooruitzicht is het als volwassene al moeilijk om alle zoetigheid te weerstaan. Hoe zorg je dan dat je kind niet overloopt van al die suiker?

| Verena Verhoeven

Die vraag stelde Trouw-journalist Cindy Cloin aan experts.

Snoep

“Snoepen is niet gezond, dat weten we allemaal. Er zit suiker in en het is slecht voor je tanden. Maar af en toe snoepen kan geen kwaad”, zegt opvoedcoach en psycholoog Joyce Akse. De vervolgvraag is dan al snel gesteld: wat is ‘af en toe’? “Wat heel goed werkt voor de meeste gezinnen is een duidelijk eetritme”, vertelt levensmiddelentechnoloog Michelle van Roost. “Een goed ontbijt, gezonde lunch en avondeten en één vast snoepmoment per dag. Dan weten de kinderen waar ze aan toe zijn.”

Lees ook
Psychologisch trucje: dit kun je doen als je minder wil snoepen

Niet verbieden

Sint-Maarten, Sinterklaas en de Kerstman houden met die structuur natuurlijk weinig rekening. Volgens Van Roost kun je echter tot op zekere hoogte zelf kiezen waar je kind wel of niet aan meedoet. “Sinterklaas vieren op het werk van beide ouders is misschien ook wat veel.” Zij maakt wel duidelijk dat je ervoor moet zorgen dat snoep niet verboden wordt. Als kinderen helemaal niet mogen snoepen, wordt het volgens haar alleen maar interessanter.

Meer tips over snoepen rond de feestdagen? Lees het complete artikel van Trouw via Blendle (€).

Lees ook
Voor- en na-foto’s: Petra (27) ruilde snoepen in voor marathons lopen

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | KINDEREN | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT | GEZOND & GEZELLIG

Bron: Trouw | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser