Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Wat de kapper écht denkt: 'Paardenstaart is joggingbroek onder de kapsels'

Wat de kapper écht denkt: 'Paardenstaart is joggingbroek onder de kapsels'

De nieuwe LINDA. 154 ‘HAIR’ draait om kapsels in letterlijk álle soorten en maten. Maar wat denkt een kapper nou écht als hij je haar kortwiekt?

| Anna Korterink

Paardenstaarten zijn in ieder geval uit den boze om mee naar buiten te gaan, zo blijkt uit dit artikel uit De Standaard waarin een kapper – anoniem – over zijn vak vertelt.

Lees ook
Heerlijk: deze dansende hondenkapper is al 4 miljoen keer bekeken

Verkeerd gekapt
Hij begint meteen goed: ‘Negentig procent van de mensen is verkeerd gekapt.’ Dat komt doordat zijn collega’s vaak gewoon doen wat de klant hen opdraagt, in plaats van hen goed te adviseren.

Onzeker
Volgens deze kapper zijn vrouwen bovendien een ‘vat vol onzekerheden’: we durven nog geen twee centimeter van ons haar te laten knippen, ook al is twintig centimeter van de lokken een dode bos. We spelen liever op safe (maar dat is in sommige gevallen ook de beste keuze).

Misverstanden
De kapper in kwestie is een man, maar geen homo. Dat is één van de meest voorkomende misverstanden die hij hoort. Verder kunnen we het ideaal van een lange blonde haardos ook maar beter laten varen: ‘De gemiddelde Midden-Europese vrouw heeft niet de haarkwaliteit van een vrouw in India, die een dikke bos haar heeft.’

Therapie
‘Techniek is belangrijk, mensenkennis nog belangrijker’, aldus de geïnterviewde, die zegt aan het haar van zijn vaste klanten te kunnen voelen of iemand ongelukkig is. Tot slot nog een tip van de beste man: ga nooit voor de paardenstaart. Dat is ‘de joggingbroek onder de kapsels. Die draag je om in de tuin te werken of om je zolder op te ruimen, maar niet om mee buiten te komen. Weinig vrouwen staat het ook: een rond hoofd wordt nog ronder.’

Het hele artikel lezen? Doe dat, in ieder geval voor je weer naar de kapper gaat, via Blendle (€).

Lees ook
Oproep aan alle kappers: knip mee voor LINDA.foundation

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle speurt naar de mooiste, meest spraakmakende en opmerkelijke artikelen en interviews. Voor onze site maken ze een korte samenvatting, zodat je het belangrijkste nieuws meepakt. Heb je daarna behoefte aan meer? Dan klik je door naar Blendle voor het hele stuk. Dat kost wat, maar niet veel. De vanaf-prijs van een artikel is gemiddeld zo’n 10 eurocent en kan oplopen tot 90 eurocent. Prijzen zijn afhankelijk van de lengte van het artikel en van de bron die het artikel heeft gemaakt.

NIEUWS | BLENDLE TIPT | LINDA.154 HAIR

Bron: De Standaard | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

MarijeMarije

Stom zeg. Deze kapper is vast zelf kaal....

MarijeMarije

Stom zeg. Deze kapper is vast zelf kaal....

Dyatrima VargasDyatrima Vargas

Pfff, bel het busje maar voor meneer kapper, het gaat niet goed volgens mij.Wat intresseerd mij het wat hij van een paardestaart vindt?Iedereen moet met zijn/haar haren doen wat het beste voelt.Lieve mensen, dit is een kapper, geen dokter!Beste advies, pffft, een kapper behoort te doen waar de klant hem voor BETAALD.Gelukkig doet mijn kapper dat wel anders hing mijn haar nu niet onder op mijn rug.

lindalinda

Kunnen we a.u.b. allemaal weer met beide benen op de grond komen, back to basic, en dat is voor veel meer zaken van belang. Ik vind een paardenstaart trouwens een heel leuk kapsel! Smaken verschillen dit is de mening van een persoon, ik baal ervan! De meeste mensen hebben hebben net genoeg geld om rond te komen , die kunnen zich niet eens druk maken over hun kapsel of zich uberhaupt een kapper veroorloven. Denk daar nu ook eens aan, meteen paardenstaart = joggingbroek. Niet zo oordelen meteen, zo truttig.

Henny Smeenk-SmaleHenny Smeenk-Smale

Beetje typische reactie, vind ik. Het mag dan zo zijn dat er een groep mensen is die het bepaald niet breed heeft, maar het is nogal overdreven om te stellen dat 'de meeste mensen net genoeg geld hebben om rond te komen'.Ik gok dat je een paardenstaartje hebt. Of is dat 'meteen'heel 'truttig'?

Femmie VissersFemmie Vissers

Helemaal mee eens!Je maakt je er zo gemakkelijk mee af. Hup, elastiekje er om en klaar. Doe er wat leuks mee of anders: heel rap de schaar er in!

sandrasandra

Verder lezen tegen betaling. Dat vind ik zoooo stom!!!!

Henny Smeenk-SmaleHenny Smeenk-Smale

En waarom precies? Elke krant kost toch geld?

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser