blendle tipt

Deze journalist vraagt zich af: vergooi ik mijn leven niet met al dat bingewatchen op Netflix?

Deze journalist vraagt zich af: vergooi ik mijn leven niet met al dat bingewatchen op Netflix?

‘Moet ik al die uren bingewatchen niet nuttiger besteden?’ Je bent, als fervent Netflix-kijker, niet de enige die zich dat weleens afvraagt.

| Anna Korterink

Glamour-journalist Floor Bakhuys Roozeboom was zo vriendelijk om het voor je uit zoeken. Een tip van Blendle.

Lees ook
Niks ‘Netflix & chill’: met deze nieuwe fiets kijk je series terwijl je aan je conditie werkt

Tien uur
Je kent die weekenden wel: het is mooi weer en je wilt best iets gaan doen, maar ja, je móét weten wat er in de volgende aflevering van Fargo, Stranger Things of Love gebeurt. Gemiddeld besteden we met z’n allen tien uur per week aan Netflix. En dat zijn dus tien uur die je vóórdat Netflix bestond aan andere dingen besteedde. Tekenen, sporten, met vrienden afspreken, noem maar op. Maar hoe erg is dat eigenlijk?

Bewust of niet?
Een deel van het antwoord ligt in de vraag hoeveel plezier je beleeft aan het bingewatchen. Ben je bewust aan het kijken en krijg je er energie van? Of heb je eerder het gevoel dat de tijd je door de vingers glipt? In dat laatste geval zou je kunnen zeggen dat niet jij de baas bent over Netflix, maar Netflix over jou.

Lees het hele stuk, met tips van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen, via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Bewaren

SNACKS | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT

Bron: Glamour | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser