blendle tipt

Janine Abbring over hét interview waarmee ze Sonja Barend Award won

Janine Abbring over hét interview waarmee ze Sonja Barend Award won

Janine Abbring won gisteravond de Sonja Barend Award voor beste tv-interview van het jaar. Haar gesprek met Eberhard van der Laan tijdens ‘Zomergasten’ was volgens de jury ‘ontspannen’.

| Arnoud van der Struijk

Blendle tipt een interview met de presentator uit de VARAgids.

Lees ook
Zieke burgemeester Van der Laan ontroert bijna miljoen Nederlanders in ‘Zomergasten

Eigenwijs
Als voorbereiding voor het gesprek bij Zomergasten ging Abbring op bezoek bij Van der Laan. In de chique ambtswoning aan de Herengracht. De redactie zat er al en de presentatrice viel middenin een gesprek waarin Van der Laan heel eigenwijs was. ‘Heel grappig. Het ging over de keuzefilm: de films die Van der Laan wilde, konden financieel niet. Van der Laan wilde daarom helemaal geen keuzefilm meer.’

Niet in de val
Aan het einde van het Zomergasten-interview werden zowel Abbring als Van der Laan emotioneel. ‘Ik heb mijn eigen emotie toen gewoon benoemd. Ik had nog een vraag achter de hand die nog meer op de emotie zat, maar die heb ik niet gesteld. Ik wilde hem niet in een val laten lopen, dat is niet kies.’

Stil
Abbring hield zich rond de dood van Van der Laan expres stil. Ondanks de vele verzoeken die ze kreeg. ‘Ik heb één keer een kopje koffie met hem gedronken en daarna een interview van drie uur met hem gedaan. Dan kan ik niet over hem praten alsof ik Van der Laan kan doorgronden,’ aldus de presentatrice van Zomergasten tegen de VARAgids.

Lees het hele interview via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | TV | BEKEND | BLENDLE TIPT

Bron: VARAgids | Foto: Zomergasten VPRO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser