blendle tipt

'Ik Vertrek' alleen maar leedvermaak? Eindredacteur Floor de Vreede vindt van niet

'Ik Vertrek' alleen maar leedvermaak? Eindredacteur Floor de Vreede vindt van niet

Floor de Vreede, eindredacteur van het programma ‘Ik Vertrek’ (AVROTROS) ontkent dat het programma alleen maar leedvermaak is. ‘Het is een combinatie van ‘ik moet er niet aan denken’ en ‘hmmm, leuk eigenlijk, zo’n camping in Italië’.’

| Kim Einder

Blendle tipt vandaag dit interview uit de VARAgids, waarin Floor vertelt over haar werk.

Lees ook
Driehoeksverhouding of niet? Twitter raakt niet uitgepraat over ‘Ik vertrek’

Aanmelding
“Ongeveer de helft van de deelnemers heeft zelf bij het programma aangeklopt”, zegt De Vreede. De andere helft is ervoor benaderd. “Het moeten altijd twee mensen zijn, de intentie voor de emigratie moet definitief zijn en ze moeten een eigen bedrijf beginnen – die spanning is voor ons belangrijk.”

Zestien dagen filmen
Elke aflevering wordt in zestien dagen gefilmd, inclusief de dagen in Nederland. “Het is niet zo dat wij verzinnen wat ze moeten doen, maar we vragen wel om bepaalde dingen te plannen als we er zijn.” Denk aan het welbekende afscheidsfeestje bijvoorbeeld, of aan de kennismaking met de burgemeester. “Een script hebben we niet, wel een draaiboek.”

Zelf filmen
De deelnemers krijgen een videocamera om op de dagen zonder crew zoveel mogelijk zelf te filmen. “We zeggen altijd: dit is vanaf nu je beste vriend, je neemt hem overal mee naartoe, je vertelt hem alles. En bij lekkage: eerst filmen, dan dweilen. Dan snappen ze het, hoor.”

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: VARAgids | Foto: AVROTROS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser