blendle tipt

Deze huisarts verweet zichzelf jarenlang de dood van een jonge vrouw

Deze huisarts verweet zichzelf jarenlang de dood van een jonge vrouw

Huisarts Evert den Drijver (67) kan zich de dag dat hij de jonge vrouw voor het eerst zag nog precies herinneren. Tweede Pinksterdag.

| Anna Korterink

De huisarts doet zijn verhaal in de Volkskrant. Een tip van Blendle.

Lees ook
Vrouw in paniek door ‘zieke’ hond, maar dierenarts trekt heel andere conclusie

Stress
Ze had pijn in haar buik, maar vond een uitgebreid onderzoek zelf niet nodig. Het zou wel door de stress komen. Evert liet het er zelf ook maar bij. Een paar dagen later was ze dood: een man en twee jonge kinderen achterlatend.

Tuchtzaak
Haar man was woest op Evert en nam een nieuwe huisarts. Evert zelf huilde aan een stuk door: hoe had hij kunnen missen dat die vrouw gevaar liep? “Als het tot een tuchtzaak was gekomen weet ik niet of ik daar zonder veroordeling vanaf was gekomen.” Hij stond dan ook versteld toen jaren later een jonge vrouw zijn praktijk binnenkwam: de dochter van de vrouw. Die per se hém als huisarts wilde.

Lees het hele verhaal via Blende (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: de Volkskrant | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser