blendle tipt

Ingrid is wijkhulp en moet door hoge werkdruk altijd haasten: 'Het is nogal veel'

Ingrid is wijkhulp en moet door hoge werkdruk altijd haasten: 'Het is nogal veel'

De werkdruk binnen de thuiszorg is hoog. Een journalist van ‘Eindhovens Dagblad’ besloot een dag mee te lopen met een wijkhulp om met eigen ogen te zien hoe druk hun werkdag is. 

| Maaike van de Graaf

Want een straf tempo, dat houdt de wijkhulp aan.

Lees ook
Thuis sterven steeds vaker onmogelijk door ernstig gebrek aan mankracht in thuiszorg

Flink tempo van de wijkhulp

Afgelopen week luidden negen organisaties voor thuiszorg in de regio Noordoost-Brabant de noodklok. Er is veel te weinig personeel. De vergrijzing en de wil van de overheid om iedereen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, zorgt daarvoor. Journalist Arno Heesakkers liep een dag mee met wijkhulp Ingrid van Uden (26) en ervoer zelf hoe hoog de werkdruk ligt. Zo ligt Ingrid thuis geregeld op de bank en denkt: ik heb niet genoeg kunnen doen en had meer aandacht willen geven.

Wakker schrikken

Ze schrikt dan ook regelmatig ’s nachts wakker omdat ze bang is dat ze iets is vergeten. “Het is nogal veel allemaal” en dat wordt duidelijk wanneer Heesakkers meeloopt met Ingrid. Op de zaterdagochtend moet ze langs zeven cliënten en heeft ze absoluut geen tijd voor een onvoorziene hulpvraag. Dat merken die cliënten natuurlijk zelf ook. De 84-jarige Jo laat weten: “Ze hebben altijd haast.”

Het hele stuk lees je hier via Blendle (€). 

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Eindhovens Dagblad | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser