blendle tipt

Hoe een Amsterdams dispuutshuis het leven van de buren 'verscheurt'

Hoe een Amsterdams dispuutshuis het leven van de buren 'verscheurt'

Het gedonder begon toen de stichting achter het dispuut, dat valt onder het Amsterdamsch Studenten Corps, het hele huis op de Klovenierburgswal opkocht. 

| Arnoud van der Struijk

De buren Roé en Gaia Cerpac voelen zich geterroriseerd in hun eigen huis. Blendle tipt het verhaal uit Het Parool.

Lees ook
Studenten Vindicat richten ravage aan in Gronings sushi-restaurant

Zoon slaapt buiten
De politie is kind aan huis bij de studenten. Bij feestjes moeten ze meerdere keren per nacht voorrijden. Daarnaast is de isolatie in de oude panden ronduit slecht, waardoor het lijkt alsof de studenten bij de buren in huis staan als ze met elkaar praten. Voor hun zoon heeft het echtpaar Cerpac een kamer in de berging buiten gemaakt, omdat hij zo slecht sliep.

Machteloos
Meermaals hebben de buren afspraken proberen te maken met de studenten. Dan gaat het even goed, maar een half jaar later komen er weer nieuwe bewoners die niks weten van de oude afspraken. De buurvrouw is ten einde raad: ‘Ik ben opgegroeid in Israël, een land in oorlog, en heb heel erge dingen gezien, maar niets daarvan riep dit gevoel van machteloosheid op. Er blijven maar smoezen komen.’

Het hele artikel lees je op Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Het Parool via Blendle | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser