Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Deze man laat al weken dezelfde heliumballon opnieuw vullen voor zijn zieke vrouw

Deze man laat al weken dezelfde heliumballon opnieuw vullen voor zijn zieke vrouw

Nelly de Rooij (57) kreeg in augustus een hartinfarct, waardoor ze met spoed naar het ziekenhuis moest. Gelukkig was er bij haar bed de gele heliumballon Smiley, waar ze steun bij vond.

| Jorieke van Noorloos

Smiley is zo belangrijk voor haar, dat Nelly’s man Piet iedere acht dagen naar het ziekenhuis rijdt om ‘m weer vol te laten lopen met helium. Het stel vertelt erover in de Volkskrant.

Lees ook
Deze mevrouw laat zien wat een ballon, pingpongbal en bevalling met elkaar te maken hebben

Foute boel

“Smiley heeft mij de nachten door geholpen”, zegt Nelly in de krant. “Als ik naar die knalgele ballon in de vensterbank keek, dacht ik: dit is niet leuk, maar het komt goed. Moed houden.” Niemand kon gauw bij Nelly in het ziekenhuis komen, maar gelukkig was daar ballon Smiley. Die is zo belangrijk, dat de ballon zelfs na de ziekenhuisopname nog blij in de lucht hangt. Daar zorgt man Piet voor, die iedere acht dagen naar het ziekenhuis rijdt om Smiley een heliumstoot te geven. Nelly: “Welke man doet nou zoiets, na 36 jaar huwelijk? Ik vind het zó lief. Je moet er toch niet aan denken dat je elkaar verliest?”

Controles

Toch zal er een moment dat Smiley uit hun leven verdwijnt: als Nelly voorgoed klaar is met alle controles in het ziekenhuis en met haar bezoeken bij de psycholoog. Dan verdwijnt ‘ie – met een big smile(y) – in de vuilnisbak.

Wil je het hele interview lezen met Piet en Nelly? Dat kan hier in de Volkskrant (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: de Volkskrant | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser