Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Waarom we vaak heel moe zijn, maar toch doorgaan (en tips hoe je dat kunt voorkomen)

Waarom we vaak heel moe zijn, maar toch doorgaan (en tips hoe je dat kunt voorkomen)

Moe bij het wakker worden, moe op kantoor, moe omdat we  zoveel moéten, de lijst is eindeloos. Genoeg redenen te bedenken waardoor we altijd moe zijn. Hoe voorkomen we dat?

| Yara Mureau

HUMO interviewde schrijver Léonard Anthony, van het boek Moe!, die vertelt hoe je oververmoeidheid kunt voorkomen, of in ieder geval, een stuk minder kunt maken.

Heel moe

Als eerste geeft de schrijver een aantal zaken aan waaróm we moe zijn. Vroeger pakten mensen rust nadat ze hard hadden gewerkt, volgens Anthony blijven we nu lopen. Volgens hem is moe zijn ook een soort statussymbool geworden: ‘moe zijn wordt ook vandaag nog altijd beschouwd als een zwakte’. En daarbij negeren we het. Hebben we honger? Dan eten we. Moeten we plassen? Dan gaan we naar het toilet. Maar zijn we moe? Dan gaan we vaak niet slapen.

Lees ook
Verpleegkundige Jeroen heeft fysiek én mentaal last van werkdruk: ‘Goede zorg is in het gedrang’

Tips voor onvermoeidheid

Om niet oververmoeid, maar juist onvermoeid te zijn, heeft de schrijver nog een aantal tips. Mocht je op kantoor eten, doe dat dan vooral niet achter je computer: ga wandelen. Slaap je slecht? Check dan niet meteen je telefoon als je niet kunt slapen, want ‘je zal slecht nieuws lezen of een mail van je baas hebben’. En dat wil je niet.

Benieuwd naar de andere tips? Lees ze in HUMO of via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: HUMO | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser