blendle tipt

Goedele Liekens: 'Mijn stalker zag me als de moeder van zijn kinderen'

Goedele Liekens: 'Mijn stalker zag me als de moeder van zijn kinderen'

Vlaanderens bekendste seksuoloog Goedele Liekens werd een aantal jaar gestalkt en deelt nu haar verhaal in ‘Humo’. ‘Een stalker beschouwt je als zijn bezit.’

| Arnoud van der Struijk

Blendle tipt dit verhaal uit Humo. 

Lees ook
Ernstig zieke burgemeester Van der Laan jaar lang gestalkt door brievenschrijver

Dertiger met doktersdiploma
Liekens ontmoette haar stalker een keer: op een receptie. Het was een dertiger met een doktersdiploma. ‘Op het eerste gezicht merkte ik niks verkeerds aan hem, tot hij me begon te schrijven.’ Liekens ontving geen brieven, maar hele blocnotes vol liefdesverklaringen. ‘Hij zag me als de moeder van zijn kinderen. Dan schrik je wel even’, aldus de tv-seksuologe tegen HUMO.

Live op tv
Het ging van kwaad tot erger. Toen de stalker beschreef wat er op Liekens’ waslijn hing, was de maat vol. ‘Dan sla je op tilt, omdat je weet dat hij op zijn buik tussen de struiken in je tuin heeft gelegen.’ Ze liet een omheining plaatsen en richtte zich live op televisie tot haar stalker. ‘Ik weet dat u zit te kijken en u weet dat ik u bedoel. Wilt u me vanaf nu met rust laten?’ Dat hielp.

Assertiever
Na alle media-aandacht stopte het stalken. ‘Uiteindelijk is het uitgedoofd. Misschien is hij verhuisd, of leeft hij niet meer.’ Mocht zoiets Liekens nog een keer overkomen, zou ze het anders aanpakken. ‘Ik had in het begin assertiever moeten reageren. Maar ja, wij Vlaamse meisjes zijn zo niet opgevoed,’ besluit ze in HUMO.

Lees de verhalen van de overige Bekende Vlamingen via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT

Bron: HUMO | Foto: LINDA124. / Cornelie Tollens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser