blendle tipt

In dit gezin met acht kinderen verloopt de vakantie met militaire precisie

In dit gezin met acht kinderen verloopt de vakantie met militaire precisie

Een groot gezin of niet, de tienkoppige familie Dunning uit Emmeloord gaat elke zomer samen op vakantie. Al zijn sommige vakantieklusjes simpelweg niet te doen. Neem bijvoorbeeld het wassen van kleding.

| Kim Einder

Blendle tipt vandaag dit interview met vader Jan en moeder Samantha uit het AD.

Lees ook
Waarom deze moeder van 19 kinderen vindt dat er meer grote gezinnen zouden moeten zijn

Half fiets, half auto
Alleen al de reis naar de camping in Dwingeloo is een hele operatie. Terwijl Jan en de vier jongste kinderen de auto nemen, leggen Samantha en de vier oudsten de vijftig kilometer lange tocht naar Drenthe te fiets af. Met z’n allen in de auto past het gezin allang niet meer.

Weinig inpakken
De Dunninkjes kunnen alleen het strikt noodzakelijke inpakken. Jan: “Kleding, eten, tenten, slaapzakken, luchtbedden en matjes. Dan zit de caravan al bijna vol.” Voor groot speelgoed is geen ruimte, hoogstens voor wat spelletjes. “We spelen heel veel spelletjes. ’s Avonds na het eten of wanneer het regent.”

Wassen
Ook het wasmiddel en de wasknijpers blijven thuis. “Wij sparen door het jaar heen de shirts, rokken en broeken op die kinderen niet meer dragen”, legt Samantha uit. “Zodra er een vlek op een shirt komt, gooi ik het gewoon weg. Het geeft zoveel rust als je niet alles met de hand hoeft te wassen.”

Meer weten? Lees het hele verhaal via Blendle (€).

Acht kinderen, hebben Jan en Samantha Dunning. Kun je onderstaande afbeelding niet zien? Klik dan hier.

Lees ook
Sue is moeder van grootste gezin van Engeland: ‘Na de derde werd het een makkie’

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Bewaren

NIEUWS | OPMERKELIJK | BLENDLE TIPT

Bron: AD | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser