blendle tipt

'Geef vrouwen vrij als ze ongesteld zijn', dit idee komt van… een man

'Geef vrouwen vrij als ze ongesteld zijn', dit idee komt van… een man

Vrouwen moeten bij menstruatiepijn rust nemen. Sterker nog: vrij krijgen van hun werkgever. Dat plan oppert ondernemer Peter de Vroed: juist ja, een man.

| Kim Einder

Blendle tipt een stuk uit het AD waarom vrouwen vrij zouden moeten krijgen van hun werk als ze ongesteld zijn.

Lees ook
Humberto Tan ervaart menstruatiepijn: ‘Je moet deze pijn serieus nemen’

Op de rem trappen
De Vroed bedacht een methode om kramp, bloedverlies en andere ellende te lijf te gaan. Het belangrijkste: één of twee dagen op de rem trappen. “Dan heb je minder pijn én blijf je minder lang ongesteld”, redeneert hij.

Negatieve feministen
Zijn voorstel leidt tot “best veel negatieve reacties”, aldus De Vroed. “Vooral van vrouwen uit de feministische hoek. Die zeggen dat ik decennia emancipatie tenietdoe door voor menstruatieverlof te pleiten.” De kritiek dat zijn plan duur is, klopt volgens hem niet. Het zou het ziekteverzuim juist kunnen verminderen.

Mannen voelen mee
Om mannen te overtuigen van zijn idee plakt De Vroed desgewenst een setje elektroden op hun onderbuik. Voelen ze ook eens wat menstruatiekramp is. “Op een advocatenkantoor riep de directeur: ‘Het kán niet waar zijn dat vrouwen moeten doorwerken terwijl ze dit voelen.'”

Wil je het hele artikel lezen over waarom Peter de Vroed voor menstruatieverlof pleit? Lees dan verder via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: AD via Blendle | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Meer blendle tipt

Please update your browser