Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Emma (32) vertelt hoe moeilijk het is om van antidepressiva af te komen

Emma (32) vertelt hoe moeilijk het is om van antidepressiva af te komen

Van de mensen die proberen te stoppen met antidepressiva, lukt 89 procent dat niet. Die worsteling is een emotionele en angstige achtbaanrit, blijkt uit het verhaal van Emma Curvers. 

| Mara Wienke

Blendle tipt dit persoonlijke verhaal uit de Volkskrant.

Lees ook
‘Ruim helft van de mensen slikt onnodig antidepressiva’

Onterechte gebruikers
Ruim één miljoen Nederlanders krijgt antidepressiva voorgeschreven. Onder hen zit een groep ‘onterechte gebruikers’: dat ben je als je van je depressie af bent, maar nog niet van de pillen. ‘Gebruikers zoals ik,’ erkent Emma. Dus gaat ze kappen. Eindelijk. Het afbouwschema van haar huisarts werkt niet – experts bevestigen dat er geen goeie standaardmethode is – dus gaat ze net als andere lotgenoten maar zelf afbouwen.

Huilen om alles
Dat resulteert in hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en heel veel huilbuien. Ze huilt om Tijn van de nagellakactie, om Abdelhak Nouri, ‘eigenlijk om het hele journaal én het eropvolgende reclameblok’. Ze snapt waarom het ‘een totale hel’ wordt genoemd, waarom 89 procent van de mensen terugvalt. Ze staat tien keer op het punt dat te doen. Maar Emma haalt het. Nu is de vraag wanneer die andere 89 procent geholpen wordt.

Lees het hele verhaal via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT

Bron: Volkskrant | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser