Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Drie mannen praten over de zelfmoord van hun broer: 'Ik droom nog wekelijks over hem'

Drie mannen praten over de zelfmoord van hun broer: 'Ik droom nog wekelijks over hem'

Je moet er niet aan denken je broer te verliezen. De gebeurtenis is wellicht nog moeilijker te verwerken als je broer zélf voor de dood heeft gekozen.

| Boris Lemereis

In HP/De Tijd praten drie ervaringsdeskundigen over het gemis, het verdriet en de woede na de zelfmoord van hun broer.

Lees ook
Marcels verslaafde broertje liet euthanasie uitvoeren: ‘Sommige dingen win je niet’

Drie mannen

De drie mannen zijn hoofdredacteur van Zin magazine Nathan Vos, kunstenaar Justus Donker en schrijver Marcel Langedijk. Marcel spraken wij al eerder over de vrijwillige euthanasie van zijn broertje en het boek dat hij daarover schreef.

Geen herinneringen meer delen

“Ik droom nog veel over hem”, zegt Justus Donker over zijn broer. “Wekelijks is hij in mijn dromen. Ik sta weleens ‘s morgens op en denk ik: jezus, ik ben de hele nacht met je bezig geweest.” Hij legt uit wat het betekent je broer te verliezen. “Al die herinneringen die je met iemand kan delen, zo van ‘weet je nog?’, heb je niet meer. Dat is allemaal weg…”

Beangstigend

Het is twintig jaar geleden dat de broer van Donker een einde aan zijn leven maakte, maar hij kan er nog steeds moeilijk mee omgaan. Marcel Langedijk schrikt daar van. “Twintig jaar… Wow Jezus dat vind ik wel beangstigend om te horen… Ik hoor en lees het helaas meer: naarmate je broer langer dood is, wordt het heftiger.”

Lees het open en indrukwekkende gesprek uit HP/De Tijd via Blendle.

Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.

Lees ook
Hulpverleners over werken bij de Zelfmoordlijn: ‘Soms hoor je ze langzaam uitdoven’

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: HP/De Tijd | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser