blendle tipt

Dit zijn de vijf fasen die je doormaakt bij liefdesverdriet

Dit zijn de vijf fasen die je doormaakt bij liefdesverdriet

De relatie van Elien Delaere strandde anderhalf jaar geleden, dus verdiepte ze zich voor ‘De Standaard’ in het fenomeen liefdesverdriet (en in het boek ‘Als de liefde voorbij is’ van Jan Drost).

| Arnoud van der Struijk

Blendle tipt het verhaal uit De Standaard.

Lees ook
Susanna’s (51) liefdesverdriet: ‘Ik ging naar zijn huis en knipte z’n kleren kapot’

Levensbelang
Je moet het maar durven: een artikel over liefdesverdriet schrijven anderhalf jaar nadat je relatie op de klippen liep. Elien Delaere deed het, ook omdat liefdesdeskundige Jan Drost ongeveer hetzelfde overkwam. Hij pakte het groter aan en schreef er een boek over. ‘Zijn lessen zijn van levensbelang. Voor mij althans,’ aldus Delaere in De Standaard.

Vijf fasen
In zijn boek beschrijft Drost vijf fasen van liefdesverdriet: ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en acceptatie. Herkenbaar voor Delaere. ‘De eerste maanden na de breuk was er de opluchting, de bevrijding, een summer of love, afgewisseld met bittere eenzaamheid. En dan volgde de winter. Het alleen slapen dat maar niet went.’

Dromen van ex
Een jaar na de breuk droomde de journaliste nog dat zij en haar ex een koppel vormden. Niet veel later besefte ze dat de liefde tussen hen altijd zal blijven bestaan én ook mag blijven bestaan. ‘Het is een vloek en een troost tegelijk.’

Lees het hele verhaal van Elien via Blendle(€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT

Bron: De Standaard | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser