Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Weekendje digitaal detoxen met zeven kids: deze moeder durfde het aan

Weekendje digitaal detoxen met zeven kids: deze moeder durfde het aan

Een paar dagen weg met maar liefst zeven kinderen is al een uitdaging op zich. Maar dan óók nog zonder smartphones, tv’s en tablets… Da’s pittig. Toch probeerde journalist Maike Jeuken het uit.

| Kim Einder

Blendle tipt vandaag een reportage uit Volkskrant Magazine.

Lees ook
Volgens journalist Renée kunnen we allemaal zonder smartphone

Verwachtingen

Vooraf heeft Jeuken best romantische verwachtingen van het tripje naar Friesland met haar drie stiefkinderen en vier eigen kinderen, van tussen de zeven en dertien jaar. ‘Gaan ze dan eigenlijk echt lezen? Toneelstukken opvoeren? Piano spelen? Je zou je eigen kindertijd er bijkans van gaan idealiseren.’ Of, vreest ze: zou al haar kroost juist enorme afkickverschijnselen krijgen?

Dickensgezin

De eerste schermloze avond zou niet misstaan in een Dickensverhaal, schrijft Jeuken. ‘Er wordt getekend, gewandeld en verstoppertje gespeeld. Onder leiding van de kinderen verandert de keuken in een vrolijke warzone. Blije analogen, dat is wat we zijn. Halleluja.’

Knuffelen in bed

En het blíjft feest. Geen enkel moment hoort ze kinderen ruziën over Minecraft. Wel staan haar twee oudsten op zondagochtend naast haar bed om nog even lekker bij hun moeder in bed te kruipen. ‘U kunt mij thans wegdragen.’

Afkickverschijnselen

En de afkickverschijnselen waar ze zo bang voor was? Geen kind had er last van. ‘Ze werden niet extra prikkelbaar, ze gingen niet trillen of zweten en ze sloegen elkaar ook niet vaker dan normaal de hersens in.’ En zij, die nota bene haar lege telefoonhoesje had meegenomen naar Frielsand? ‘Als er dan toch iemand enigszins last van had, moet ik dat zijn geweest’, concludeert ze.

Lees het hele artikel via Blendle (€) hier.

Lees ook
Trek je schoenen uit en leg je mobiel weg: ervaar een digitale detox bij deze tentoonstelling

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Volkskrant Magazine | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser