blendle tipt

De verrassingsbruiloft is in opmars en zorgt voor een hoop hysterie (en gedoe)

De verrassingsbruiloft is in opmars en zorgt voor een hoop hysterie (en gedoe)

Verrassing! Je vrienden uitnodigen voor je verjaardag, maar dan opeens trouwen: steeds meer mensen doen het. Maar zoiets verloopt niet altijd vlekkeloos.

| Thijs Stevens

Vandaag tipt Blendle dit artikel uit Het Parool.

Lees ook
Linda gaat trouwen met haar Koerdische vriend en wil een jurk die haar van pols tot enkel bedekt

Stiekem

Zo werkt de verrassingsbruiloft: je verzamelt al je dierbaren bij elkaar onder het mom van een verjaardag, een afstuderen of een tienjarig samenzijn. Maar stiekem is het een trouwerij, die je ter plekke onthult aan de gasten.

Zelfs Jochem Myjer deed het

Ook komiek Jochem Myjer plande met zijn vriendin een verrassingsbruiloft; zelfs hun ouders wisten er niets vanaf. De gasten dachten de veertigste verjaardag van Jochem en zijn vriendin te vieren, maar dat bleek bij aankomst toch net even anders te liggen.

Lees ook
Surprise, surprise: Jochem Myjer op veertigste verjaardag getrouwd

Hysterie

Wat de reden van de spontane trouwactie ook vaak mag zijn, het zorgt in ieder geval altijd voor hysterie. Zowel bij vrienden en familie, als bij de organisatie: “Als trouwambtenaar moet ik me op de gekste plekken verstoppen”, vertelt iemand aan Het Parool.

Niet alleen positief

De Amsterdamse krant vroeg stellen die op deze ‘spontane’ wijze in het huwelijksbootje stapten naar hun ervaringen. De meeste reacties zijn positief, maar niet allemaal: “Mijn beste vriendin was best geëmotioneerd. Ze had verwacht dat als ik ging trouwen, zij daarin misschien ook een rol zou hebben. Daar had ik helemaal niet aan gedacht”.

Lees het hele artikel op Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Zie hier hoe twee designers dé perfecte jurk ontwerpen voor ‘rockchick’ Rafke. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

 

NIEUWS | MEEPRATEN | BLENDLE TIPT

Bron: Blendle | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser