blendle tipt

Daar is 'ie weer: er is een wolf gespot op de Veluwe

Daar is 'ie weer: er is een wolf gespot op de Veluwe

In 2015 leek het voor het eerst na honderd jaar nog een unicum. Maar nu is er alweer een wolf gezien in Nederland. Dit keer op de Veluwe.

| Kim Einder

Blendle tipt vandaag een interview uit het AD met Karin van der Sluis, de vrouw die het dier spotte.

Lees ook
Gevonden dier in Drenthe is ‘vrijwel zeker een wolf’

Hond verstijft
Van der Sluis en haar man konden hun ogen niet geloven toen ze zondag over de Veluwe wandelden. Hun hond wel: die verstijfde meteen. “Toen wisten we: een wolf.” Toen ze de foto’s maakte, keek het dier keurig in de lens, om na een paar seconden de kuierlatten te nemen.

Check, dubbelcheck
Het stel stuurde de foto’s naar Wolven in Nederland, een organisatie over wolven in de samenleving . Die had zo’n donkerbruin vermoeden dat het inderdaad om een wolf ging, maar kon dat niet meteen met honderd procent zekerheid zeggen. Inmiddels hebben meerdere (buitenlandse) experts het bevestigd: het is er echt een.

Plek onbekend
Waar op de Veluwe de wolf precies is gespot, willen Van der Sluis en Wolven in Nederland niet zeggen. “Het dier loopt daar mogelijk nog ergens rond, maar kan net zo goed al vertrokken zijn. Hoe dan ook lijkt het ons beter dat hij niet wordt opgejaagd.”

Lees het hele artikel via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | DIEREN | BLENDLE TIPT

Bron: AD | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser