Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Deze man leeft niet als mens maar als dier en raadt het (om deze reden) íedereen aan

Deze man leeft niet als mens maar als dier en raadt het (om deze reden) íedereen aan

Het is niet iets wat je vaak hoort: de Britse academicus Charles Foster (56) was zijn stadse bestaan zat en besloot te leven als vos, otter en gierzwaluw. Hij raadt het iedereen aan.

| Maaike van de Graaf

Het leven bevalt hem namelijk stukken beter dan toen hij zich als mens gedroeg, vertelt hij aan de Volkskrant.

Charles Foster

De eerst zo keurige Britse advocaat kwam op een avond een paar stadsvossen tegen die het gras aan het likken waren, toen hij besloot dat ook te doen. Een inmiddels normale zaak voor hem. “Bijna alle generaties mensen die ooit op aarde hebben rondgelopen waren jager-verzamelaars en hadden een heel intieme relatie met de natuur”, is zijn reden om als beest door het leven te gaan.

Lees ook
Deze docu laat het bizarre leven van sekstelefonist Kelly (25) zien

Mensen zijn dieren

Volgens Foster zijn mensen dieren en komen zij alleen tot volle ontplooiing als ze de wildernis in zichzelf zien. “Dus wilde ik mezelf ‘rewilden’, om naar vollere tevredenheid mens te zijn, om beter te gedijen.” Daarom raadt hij het iedereen aan ook als dier door het leven te gaan. Volgens hem gebruikt de mens dan pas écht al hun zintuigen. “We weten dat er ellende van komt als we onze band met de natuur verwaarlozen.”

Charles Foster:

Het hele interview met Charles Foster lees je hier via Blendle (€). 

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: de Volkskrant | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser