Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Wetenschappers leggen uit waarom het zielig is om je een kind een opvallende naam te geven

Wetenschappers leggen uit waarom het zielig is om je een kind een opvallende naam te geven

Van Kees en Eva tot Xseption en Chique-Queena, sommige ouders geven hun kind maar wat graag een opvallende naam. Maar volgens wetenschappers kleven er vooral nadelen aan zo’n bijzondere naam.

| Raounak Khaddari

In Quest worden meerdere onderzoeken geanalyseerd en daaruit blijkt: het hebben van een ongewone naam is niet leuk.

Lees ook
We zien ze steeds vaker: gender reveal party’s, maar niet iedereen is fan

Onbekend

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die een minder veel voorkomende of aparte naam hebben, vaker als minder succesvol, gezond en vrolijk worden bestempeld dan anderen met een ‘gewone’ naam. Dit komt waarschijnlijk doordat het menseigen is om dingen die we niet goed kennen, gelijk minder leuk te vinden. ‘Dus ook onbekende namen’.

Negatief

‘Dat negatieve oordeel wordt vaak doorgetrokken naar de persoon achter die naam’, ontdekten onderzoekers van onder andere de University of Missouri. Volgens Gerrit Bloothoofd van de Universiteit Utrecht kan een naam zelfs een rol spelen bij sollicitaties of het zoeken naar een huis. ‘Er zijn mensen die hun naam veranderen omdat ze niet gelabeld willen worden’.

Wil je het hele artikel lezen? Dat kan hier via Blendle (€)

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | KINDEREN | BLENDLE TIPT

Bron: Quest | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser