blendle tipt

Dit Belgische topmodel is interseksueel: geen man én geen vrouw

Dit Belgische topmodel is interseksueel: geen man én geen vrouw

Op aanraden van artsen verzwegen de ouders van Hanne Gaby Odiele de waarheid over haar geslacht. Tot ze er op haar zeventiende zelf achterkwam.

| Kim Einder

Blendle tipt dit interview uit Humo.

Lees ook
Belgisch topmodel Hanne Gaby Odiele onthult: ‘Ik ben interseksueel’

Buiten vs. binnen
Kort na haar geboorte bleek baby Hanne te lijden aan het androgeen ongevoeligheidssyndroom: haar lichaam reageerde niet op de mannelijke hormonen die het produceerde, maar zette die om in vrouwelijke. Aan de buitenkant was ze een meisje, maar van binnen had ze geen baarmoeder of eierstokken. Wél niet-ingedaalde teelballen.

Uit de Fancy
Niet dat Hanne daar zelf enig idee van had: toen die testes op haar negende werden verwijderd, beweerden haar ouders dat ze werd geopereerd aan haar urinewegen. Pas als puber ontdekte Hanne wat er werkelijk aan de hand was, toen ze in de Fancy een artikel over het androgeen ongevoeligheidssyndroom las. “Dit ben ik, dacht ik. Dat was een opluchting. Er kwam eindelijk een einde aan de geheimzinnigheid.”

Geen kind krijgen
Hanne voelt zich nu een vrouwelijk intersekspersoon, zegt ze. “Ik voel me vrouwelijk, maar dat wil niet per se zeggen dat ik me ‘een vrouw’ voel. Ik zal nooit weten wat het is om een kind te krijgen of om maandelijks te bloeden. Maar ik sta evenmin rechtop te plassen.”

Het hele interview kun je lezen via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

2015-10-02 09:42:44 epa04960693 Belgian model Hanne Gaby Odiele arrives for the Spring/Summer 2016 Ready to Wear collection show by Belgian designer Raf Simons for Dior fashion house during the Paris Fashion Week, in Paris, France, 02 October 2015. The presentation of the Women's collections runs from 29 September to 07 October. EPA/CAROLINE BLUMBERG

Lees ook
Dennis is geen man én geen vrouw: ‘Ik sta continu in een spagaat’

Een dag samen met  je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Humo | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Meer blendle tipt

Please update your browser