blendle tipt

Becky (6) en Susie (7) werden vermoord, hun moeders kijken (heel) verschillend tegen de daders aan

Becky (6) en Susie (7) werden vermoord, hun moeders kijken (heel) verschillend tegen de daders aan

De Amerikaanse Patricia Span (61) en Marietta Jager (79) verloren allebei een jong kind door een gruwelijk misdrijf. Hun verhalen tonen opvallend veel gelijkenissen, maar hun houding ten opzichte van de dader verschilt als dag en nacht.

| Kim Einder

Blendle tipt vandaag dit dubbelinterview uit Trouw.

Lees ook
Doodstraf Clinton Young afgewend mede dankzij docu Jessica Villerius: ‘Het best mogelijke nieuws’

Gemarteld
In de jaren zeventig werd Becky uit bed gehaald, misbruikt en verdronken. Susie werd uit haar tent getrokken en twee weken gemarteld, opgesloten en verkracht voordat ze werd gewurgd.

Opluchting
Bijna veertig jaar later is Becky’s dader al lang ter dood veroordeeld, maar nog steeds niet gedood. Becky’s moeder Patricia hoopt dat ze het nog kan meemaken. “Als hij uiteindelijk wordt geëxecuteerd, zal dat een enorme opluchting zijn.”

Anti-doodstraf
Marietta Jaeger, moeder van Susie, kijkt er anders naar. Zij is tegen de doodstraf, zelfs waar het de moord op haar eigen kind betreft. “Krijgt Patricia hiermee haar kleine meisje terug? Nee. Uiteindelijk geeft ze de dader een tweede slachtoffer: zichzelf.” Marietta reist al jaren de wereld over om te protesteren tegen de doodstraf en is daar morgen voor in Utrecht. Cru detail: nog voor het vonnis was geveld, pleegde Susies moordenaar zelfmoord.

Meer weten? Lees het hele verhaal uit Trouw via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BUITENLAND | BLENDLE TIPT

Bron: Trouw | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser