Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Operatie Vlaamse vrouw gaat mis, vier jaar later heeft ze dit bijzondere gesprek met haar arts

Operatie Vlaamse vrouw gaat mis, vier jaar later heeft ze dit bijzondere gesprek met haar arts

In 2014 ging Kristel Ketels’ (nu 49) operatie aan haar hersentumor mis. Vier jaar later kijkt ze erop terug met neurochirurg Guido Dua, die destijds haar operatie deed.

| Ashley Doogan

Het resulteerde in een bijzonder gesprek over de prijs van een mensenleven dat dit weekend verscheen in De Standaard.

Bovenstaande foto dient ter illustratie.

‘Ja, ‘nee, en ‘verdorie’

Dat de operatie risicovol was, wisten ze allebei, maar Ketels durfde het aan en zegde vastberaden toe. Ze had mét de tumor misschien nog maar een aantal maanden te leven. De operatie leek goed te gaan, maar na afloop kon Ketels alleen nog ‘ja’, ‘nee’ en ‘verdorie’ zeggen. Ook bleken haar rechterarm en -voet verlamd. “Ik denk dat ik haar gered heb, maar ze betaalt een ontzettend hoge prijs”, zei Dua in 2014 tegen De Standaard.

Lees ook
In coma na een simpele operatie: Henk vertelt zijn wonderbaarlijke verhaal

Gesprek tussen patiënt en arts

De krant brengt de twee vier jaar later weer bij elkaar. Ketels’ tumor is niet volledig weg, maar wel onder controle. Ze kan inmiddels meer zeggen dan de drie woorden, al kost het gesprek haar veel moeite. Ze vertelt over de nasleep van de operatie – haar verdriet én haar doorzettingsvermogen komen voorbij – en Dua vraagt zich af of het het allemaal wel waard is geweest. Ondanks alles heeft ze mooie woorden over voor Dua: “Ik wil u toch bedanken dat u mij geopereerd hebt.”

Het hele gesprek tussen Ketels en Dua lees je hier via Blendle (€).

Lees ook
Wendy kwam na een operatie honderd kilo aan en koos voor een maagverkleining

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT | LIJF & LEDEN

Bron: De Standaard | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser