Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Het is ook nooit goed: armen én rijken ongelukkig over loon

Het is ook nooit goed: armen én rijken ongelukkig over loon

Sportwagens, champagne en tassen vol dure designerkleding. Dit is voor de rijken onder ons de normaalste zaak van de wereld. Maar zorgt veel geld automatisch voor geluk?

| Anna Botic

Volgens De Standaard zeker niet altijd.

Wel geld, niet gelukkig

Gezondheid, sociale relaties en genoeg geld op je bankrekening: dat allemaal samen zorgt ervoor dat wij ons gelukkig voelen. Opvallend genoeg zorgt meer geld niet per se voor meer geluk, het tegendeel zelfs. Een keerzijde is er ook. Twintig procent van de werkende Belgen krijgt maandelijks minder dan duizend euro netto bijgeschreven op hun rekening, ver onder het gemiddelde van 1.760 euro.

Nooit goed

Uit onderzoek blijkt dat de minder welvarende zuiderburen een kleinere kans hebben om gelukkig te worden ten opzichte van de meerverdieners. Het opmerkelijke is dat veel geld hebben óók ongelukkig kan maken. Meerverdieners hebben namelijk de neiging altijd te verlangen naar meer. Het leven gaat bij hen niet altijd over rozen. Het bezitten van veel geld gaat vaak gepaard met een drukke baan. Wat op zijn beurt weer voor stress en eenzaamheid zorgt.

Bovengrens voor geluk

Maar waar ligt nou die grens? Tot een nettobedrag van 4.500 euro per maand zijn we nog gelukkig. Bij een maandloon dat hoger ligt is de kans groot dat we juist minder tevreden zijn. Oftewel: het is ook (bijna) nooit goed.

Lees ook
‘Mijn loon is alweer bijna op’: zo verrassend eerlijk zijn we over geld

Benieuwd naar de rest van dit verhaal? Je leest het hier via Blendle (€). 

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

SNACKS | BLENDLE TIPT

Bron: De Standaard / Blendle | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser