Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Geen anticonceptiepil meer te verkrijgen? Zo kom je de 'pillencrisis' door

Geen anticonceptiepil meer te verkrijgen? Zo kom je de 'pillencrisis' door

Nadat een grote levering anticonceptiepillen uit Azië werd afgekeurd, is het op dit moment voor vrouwen lastig om aan de pil te komen. De vraag van velen is dan ook: wat moet ik nu doen? 

| Maaike van de Graaf

Trouw gaf daar antwoord op.

Anticonceptiepil moeilijk verkrijgbaar

Het is nog onduidelijk hoe lang de pil niet geleverd kan worden. Een lezeres van Trouw besluit daarom ook de pil van iemand te lenen. Iets wat programmamanager anticonceptie en abortus bij Rutgers, Ineke van der Vlugt, sterk afraadt. “Vrouwen moeten heel goed controleren of die dezelfde samenstelling hebben als hun eigen pil.” Niet iedere vrouw blijkt hetzelfde te reageren op hormonen en daarnaast bestaan er strips waar de dosering van hormonen per week in de cyclus verschillen.

Lees ook
Anticonceptiepil steeds moeilijker bij apotheken te verkrijgen

Andere mogelijkheden

Naast dat het dus noodzaak is om te zoeken naar exact dezelfde anticonceptiepil, zijn er uiteraard ook nog andere mogelijkheden. UvA-onderzoeker Claudia van der Heijde vindt dat de ‘pillencrisis’ een kans is voor vrouwen om hun anticonceptiekeus te heroverwegen. Haar advies is dan ook om andere vormen van anticonceptie te bespreken met een huisarts.

Weten wat je nog meer kunt doen? Het stuk van Trouw lees je hier via Blendle (€). 

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Trouw | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser